2023 YILI BİRİNCİ DÖNEM AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTIR.

D U Y U R U

2023 Yılı Amatör Telsizcilik Sınavının birincisi 30 Nisan 2023 Pazar günü Saat 13:30’da yapılacaktır. 30 Nisan Pazar günü saat 10:30’da Amatör Telsizcilik tanıtım ve bilgilendirme sunumu yapılacak olup katılım mecburiyeti bulunmamaktadır.

 

Amatör Telsizcilik Sınav başvuruları ve sınav giriş ücreti ödemeleri 13 Nisan 2023 günü mesai bitiminde sona erecektir.

 

A) Sınavın yapılacağı Yer;

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Sefaköy Yerleşkesi Gemiadamları Sınav Merkezi Toplantı Salonu

B) Sınav Süresi;

Teknik konulardan muaf olan adaylar için 45dk, diğer adaylar için 60dk’dır.

C) Sınav başvuru koşulları;

(1) Amatör telsizcilik sınavı için başvuruda bulunacakların on iki yaşından büyük ve temyiz kudretine sahip olması zorunludur.

(2) Sınav başvuruları sınav tarihinden on iş günü öncesine kadar kabul edilir. Müracaatçılar A/B sınıfı veya C Sınıfı amatör telsizcilik belgesinden biri için sınav tercihi yaparlar.

(3) Amatör Telsizcilik Sınav başvuruları KEGM Web sayfası üzerinden (On Line Başvuru İçin Tıklayınız.)   yapılacaktır. 15 Yaşını doldurmayan adayların (Başvuru Formu İçin Tıklayınız) başvuru formu eksiksiz doldurup amatortelsiz@kiyiemniyeti.gov.tr adresinden yapacaktır.

(4) KEGM’e başvuru formunun teslim edildiği ya da ulaştığı tarih başvuru tarihi olarak kabul edilir. Posta aracılığıyla yapılan müracaatlarda yaşanan gecikmeler kabul edilmez.

(5) Başvuruların değerlendirilmesi neticesinde sınava girme hakkı kazanan adaylara sınav giriş belgesi verilir ve sınava girme hakkı kazanan adayların listesi KEGM web sayfasında ilan edilir. Kabul edilmeyen başvurular gerekçeleri ile müracaatçılara bildirilir.

(6) Amatör Telsizcilik Sınavını Yapma ve Belge Verilmesi Hizmeti Yönetmeliğinin 16 ncı Maddesinin, 8 inci bendine göre Haberleşme, Elektrik, Elektronik ve Fizik dallarından birinden en az lisans düzeyinde yüksek öğrenim görmüş olan adaylar, teknik konulardan sınava tabi tutulmazlar.

(7) Yukarıda belirtilen bölümlerden birisini bitiren adaylar sınav başvuru formu ekinde bunu belgelemeleri gerekmektedir. KEGM Web sayfası üzerinden elektronik ortamda olan müracaatlarda belge, taratılarak gönderilecektir.

(8) KEGM Web sayfası üzerinden elektronik ortamda başvuru yapan adaylar vesikalık fotoğraflarını taratarak göndereceklerdir.

KEGM Web sayfası üzerinden elektronik ortamda başvuru yapan adaylar “ön kayıt işleminiz tamamlanmıştır” ibaresinden sonra, sınav giriş ücretini TC kimlik numarası ile  https://www.kiyiemniyeti.gov.tr/ehizmetler/index Telsiz İşletme borç sorgulama menüsünden veya Vakıflar bankası şubelerinden herhangi birine yatıracaklardır.

Bu işlemden sonra adaylara sınav başvurularının Kabul veya Reddedildiğine dair e-posta ve/veya SMS ile bilgi mesajı gönderilecektir.

- Sınav giriş ücreti öğrenci ve engelliler için 178 TL

- Şehit eş ve çocukları ile gazi, eş ve çocukları sınav ücretinden muaftır.

- Diğer adaylar için sınav giriş ücreti 357 TL dir.

Not: Şehit eşi ve çocukları, Gazi, eşi ve çocukları ile engelli ve öğrenciler durumlarını belirten belgelerini taratarak KEGM Web sayfası üzerinden , posta yoluyla ve /veya e-posta yoluyla göndereceklerdir.

ADRES: Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü  Sefaköy Yerleşkesi Beşyol Mah. İnönü cad. No:3/1 34295 Sefaköy/İSTANBUL            

                                                                                                  

İRTİBAT BİLGİLERİ:

TEL:  0216 531 40 00  Dahili 1 (bir)

TEL:  0212 579 76 25

E-POSTA : amatortelsiz@kiyiemniyeti.gov.tr