KARAYA OTURAN GÖKÇEADA-1 YOLCU FERİBOTU YÜZDÜRÜLDÜ

KARAYA OTURAN GÖKÇEADA-1 YOLCU FERİBOTU YÜZDÜRÜLDÜ...

 

19.04.2015 tarihinde saat 15.00’te Kabatepe-Gökçeada seferini yapan GESTAŞ şirketine ait GÖKÇEADA-1 yolcu feribotu, saat 16.09’da Gökçeada limanı mendirek dışında karaya oturdu.

 

Biletli olarak 39 araç ile 188’i yolcu ve 11’i mürettebatın bulunduğu 84 m. boyundaki feribotu ve yolcuları kurtarmak için Kuruluşumuza ait Kurtarma 7 römorkörü, Kıyı Emniyeti 9 can kurtarma botu ve balıkadamlarımız süratle olay yerine sevk edildi.

 

KURTARMA ÇALIŞMALARI…

Kurtarma 7 römorkörümüz saat 19.15’te olay mahalline ulaşmış olup, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve çevre kirliliği oluşmadığını rapor etmiştir. Ayrıca GÖKÇEADA-1 gemisi kaptanı da acil bir yardım talebi bulunmadığını bildirmiştir.

 

Kuruluşumuza ait Kıyı Emniyeti 9 botumuzca; talep edilmesi durumunda hava şartları düzelmeden yolcu tahliye işleminin; yolcuların can güvenliği açısından tehlikeli olacağı değerlendirildiğinden, hava şartlarının düzelmesinin beklenmesi gerektiği ve sabah saatlerinde havanın düzelmesine müteakip yapılmasına karar verilmiştir.  Aynı şekilde arama-kurtarma faaliyetleri koordinatörü Sahil Güvenlik ekiplerince de mevcut hava şartlarında yolcu tahliyesi riskli görülmüştür.

 

Havanın düzelmesine müteakip 05.40’ta Kuruluşumuza ve Sahil Güvenlik’e ait deniz vasıtaları tarafından başlatılan tahliye işlemleri 08.05 itibariyle feribottaki yolcuların tamamı tahliye edilerek tamamlanmıştır.

 

21.04.2015 tarihi saat 07.00 itibariyle kurtarma çalışmaları kapsamında 39 aracın tümünün hasarsız olarak tahliyeleri tamamlanmış olup, bölgedeki Kurtarma 7, Kurtarma 5 römorkörleri ve Kıyı Emniyeti 2 hızlı tahlisiye botumuzla kurtarma çalışmaları devam etmektedir. 

 

Yapılan kurtarma çalışmaları neticesinde Gökçeada-1 yolcu feribotu 21.04.2015 saat 16.35 itibariyle yüzdürülerek emniyete alınmıştır.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar