21.03.2015 TARİHİNDE PALMALI DISCOVERY GEMİSİNİN RAHATSIZLANAN KAPTANININ TAHLİYESİYLE İLGİLİ DETAY HABER:

21.03.2015 TARİHİNDE PALMALI DISCOVERY GEMİSİNİN RAHATSIZLANAN KAPTANININ TAHLİYESİYLE İLGİLİ DETAY HABER

 

09.00: İstanbul Boğazı Karadeniz girişine yaklaşık 16 deniz mili mesafede iken “Palmali Discovery” isimli gemi kaptanının rahatsızlanması ve sağlık yardımı talep etmesi üzerine, Kuruluşumuza ait İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezince Tele Sağlık, Sağlık Botu ve Sahil Güvenlik bilgilendirildi.  Sahil Güvenlik’ten hastanın helikopterle alınması talep edildi.   

 

09.15: Olumsuz hava şartlarından Sağlık Botunun gidememesi ve Sahil Güvenlik tarafından da aynı gerekçelerle helikopter gönderilememesi üzerine Kuruluşumuza ait Rumeli Feneri İstasyonu’nda konuşlu “Kıyı Emniyeti 1” hızlı tahlisiye botu, 2 sağlık personeliyle birlikte olay mahalline hareket etti.

 

10.50: Ağır deniz şartlarına rağmen, Kıyı Emniyeti 1 botu gemiye iskele bordadan yanaşıp, hastanın verilmesini beklemiştir. Gemi kaptanı, ağır deniz şartları gerekçesiyle bota geçemeyeceğini bildirmiş ve ısrarla helikopter talep etmiştir. Aynı şartlar nedeniyle bottaki sağlık personeli de gemiye çıkamamıştır.

 

11.15: Bot, yarım saat kadar geminin yanında beklemiş, sağlık personelini de deniz tutması nedeniyle dönüşe geçmiştir. Aynı zamanda, Genel Müdürümüzün de talimatıyla, trafik karşı yönden olmasına rağmen geminin doğrudan boğaza girmesi istenmiştir.

 

13.10: Geminin süratinin çok düşük olması nedeniyle yaklaşık 5 saatte boğaz ağzına gelebileceği öngörüldüğünden İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezince Sahil Güvenlik’ten helikopter talebi mütemadiyen yinelenmiş; Genel Müdürümüz tarafından da Ana Arama Kurtarma Merkezi bizzat aranıp helikopter talebi tekrarlanmış, hava ve görüş şartları nedeniyle talep karşılanamamıştır.

 

14.05: Hava şartlarının düzelmeye başladığı da göz önünde bulundurularak, sağlık personeli gelemeyeceğinin bildirmesi sonrasında, Kuruluşumuza ait KIYEM 2 hızlı tahlisiye botu, Poyraz’dan gemiye doğru hareket etmiştir.

 

14.52: KIYEM 2 botu boğaz girişine yaklaşık 7,5 mil mesafede gemi üzerine tekrar yanaşmış ve hasta kaptan bota alınmıştır.

 

15.20: Hasta gemi kaptanı, Anadolu Feneri’nde hazır bekletilen kara ambulansı ve sağlık görevlilerine teslim edilmiştir.

 
Acentesinden alınan en son bilgiye göre hastanın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilmiştir. 

Yorumlar